Ismerkedés a fókuszolással: A fókusztréner képzés

A képzés egésze 240 óra. Ebből 120 óra az ön- és módszerismereti rész, és 120 óra a szupervíziós gyakorlati szakasz, aminek keretében már a résztvevők által hozott “esetekkel”, tapasztalatokkal dolgozunk, és egyben arra készítjük fel a résztvevőket, hogy a módszert önállóan használni tudják.

A közös munkára való elköteleződésnek két szakasza van: aki inkább önismereti hangsúllyal vesz részt, annak az első 120 órán való részvételt ajánljuk. Abban az esetben, ha pl. egyetemi, főiskolai oktatásban szeretné használni, vagy terápiás munkában, a teljes folyamat elvégzése ajánlott, mely vizsgával zárul.

A képződésnek és a fókusz-kísérőként, majd trénerként való működésnek semmilyen előfeltétele nincs, bár természetesen a kompetencia köre különböző lehet attól függően, hogy valaki pszichoterapeuta, pszichológus, pedagógus, vagy más segítő foglalkozású, illetve a segítő szakmák szempontjából teljesen laikus.

A képzés során külön hangsúlyt kap a bennünk élő gyermekkel (“Belső Gyermek” fókusz) és a bennünk élő kritikussal (fókuszmunka a “Belső Kritikus”) való ismerkedés illetve a fókuszolás segítségével történő álomfejtés (“Álom-fókusz”).

A képzések maximum 14 fős csoportokban,  általában 10 vagy 20 órás blokkokban (egy hétvégi nap 3-4 hetente, vagy teljes hétvége 5-6 hetenként) zajlanak, amely lehetővé teszi az intenzív munkát.

Comments are closed.