Fókuszolás önismereti és képző csoport

Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület
1075. Budapest, Rumbach Sebestyén utca 12.

FÓKUSZOLÁS ÖNISMERETI ÉS KÉPZŐ CSOPORT

Gendlin-féle fókuszolás arra a felismerésre épít, hogy létezik egyfajta testi tudatosság, Gendlin (osztrák származású pszichoterapeuta) szavaival élve, “testi bölcsesség”, amellyel a figyelem megfelelő, tudatos irányítása révén kapcsolatba lehet kerülni. A módszer alapgondolata, hogy testünk bölcs, és jól ismeri múltunkat, sebeinket, örömeinket, illetve aktuális problémáink okait. A fogamzástól kezdve minden sejtünk tud arról, ami a lényünk egészében történik; testünk pedig a velünk történt események emlékét hordozza.

Fókuszmunka során a különböző élethelyzetekhez kapcsolódó testi érzetekre tanulunk meg odafigyelni. Az így kialakított nyitott, elfogadó és tudatos kapcsolat segítségével rátalálhatunk problémáink, betegségeink tudattalanba süllyedt gyökereire, és felébreszthetjük a szervezetünk mélyén lévő természetes gyógyító, egyensúlyteremtő, regeneráló erőt. A testünkkel való kommunikáció, illetve zsigeri megérzéseink tudatosítása lehetővé teszi testi és/vagy lelki panaszaink hátterének megértését, és elraktározott sérelmeink, elakadásaink oldódását.

A módszer rendkívül hatékonyan alkalmazható személyes önismeretünk növelésére, a segítő szakmákban, és a pedagógus pályán egyaránt.

A teljes képzés szerkezete: 120 óra ön és módszerismeret, majd a szakemberek számára további 120 óra gyakorlati, szupervízióval egybekötött képzés. Elköteleződni az alaptanfolyam elvégzése után az első 120 órára lehet, a műhelyeken való részvétel vállalásával. Az első évben azok részvételére is számítunk, akiket elsősorban az önismereti munka érdekel, és nem feltétlenül akarják elvégezni a tréner-képzést.

Ha a módszer felkeltette érdeklődésedet, és szeretnéd megtapasztalni a Fókuszolás által feltáruló lehetősségeket, szeretettel várunk csoportunkba vagy egyéni fókusz-terápiára.

A képzés elvégzéséről minden résztvevő a New York-i székhelyű Fókusz Intézet koordinátora által hitelesített tanúsítványt kap, illetve a képzést a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület is elismeri a pszicho-szomatoterapeuta képzés egyik specializációs irányaként.

A csoport kereteinek további részletei:

  • Az első két alkalom: október 4-5. és november 15-16.
  • Időtartama: 9:30-17:00 (mindkét napon)
  • Részvételi díj: 30000.- Ft (SZOMATO tagoknak 25000.- Ft)

A csoport vezetői: Molnár Emese és Kántor Árpád

Jelentkezni lehet e-mailban (msemolnar@gmail.com, knarpad@yahoo.com) vagy telefonon (06 70 336 4605;06 70 388 0223)

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 15.

Comments are closed.